Laboratorium

Het Provimi B.V. laboratorium is een modern geautomatiseerd laboratorium met jarenlange ervaring in analyse voor nationale en internationale klanten in de mengvoeder/premix industrie. Kernactiviteit van het laboratorium is de Quality Control voor Provimi's productielocaties in Noord-West Europa, en de analyse ondersteuning voor Provimi's Research organisatie Feed Solutions. Daarnaast verzorgen wij analyses voor klanten op commerciële basis.

Ondersteund door de moderne technieken ICP, ELISA, ionchromatografie, spectrometrie, stikstofanalyse volgens Dumas streven onze uitstekend opgeleide analisten naar maximale klanttevredenheid. Onze missie: Het leveren van hoge kwaliteit service voor een redelijke prijs.


Kwaliteit
De kwaliteit van ons werk wordt regelmatig getoetst door de bevoegde instanties. Het laboratorium is GMP B10 gecertificeerd voor de analyses zoals terug te vinden op de website www.gmpplus.org onder nummer 17976.

 

Innovatie
Het laboratorium heeft de laatste jaren de service uitgebreid in de richting van verteerbaarheidsproeven. In vitro eiwit verteerbaarheid en glycemic index testen worden routinematig uitgevoerd. Deze uiterst nuttige doch arbeidsintensieve proeven worden tevens overgezet op de NIR techniek.


Analyse pakket
We kunnen een volledig analysepakket bieden. Zowel nutritionele testen als ongewenste stoffen zoals salmonella, en mycotoxinen onderzoek.

Ons pakket bestaat uit de volgende analyses:
- Weende (eiwit, vet, vocht, celstof, as)
- Zetmeel en suikers
- (Zware) metalen/mineralen
- Chloride/sulfaat/nitraat
- Mycotoxinen DON en ZEA
- NIR analyse
- In vitro eiwit verteerbaarheid
- Vet kwaliteit (FFA, peroxide getal, vuil)
- Mineralen oplosbaarheid
- Buffercapaciteit
- WOV (Water opnemend vermogen)
- Fysische testen : Zeefanalyse (deeltjes grootte), dichtheid, valhoek etc.

Download hier ons aanmeldingsformulier voor een totaal overzicht van alle analyses.


Respons tijd

De meeste analyseresultaten worden binnen 5 werkdagen gerapporteerd. Analyses met een langere run tijd worden binnen 10 werkdagen gerapporteerd. Uiteraard kunnen we in geval van urgentie ook sneller rapporteren.


Rapportage
Rapporten kunnen worden aangeleverd via traditionele post, email in pdf formaat dan wel fax berichten. Wij kunnen de rapportage van de ongewenste stoffen aan de PDV databank automatisch via XML verzorgen.


NIR Network
Met de NIR (Nabij Infra Rood) techniek kunnen grondstoffen en voeders snel en betrouwbaar gemeten worden op organische samenstelling. Met de actuele gehalten in de grondstoffen kunnen voeders nauwkeuriger worden bereid en kunnen de dieren op specifieke behoeften gevoerd worden.
Provimi heeft een wereldwijd netwerk van NIR apparaten op zowel Provimi productie locaties als klant lokaties. Het netwerk groeit sterk en bestaat momenteel uit meer dan 225 apparaten. Provimi kan ijklijnen aanbieden van een groot aantal grondstoffen en eindprodukten. De data wordt wereldwijd door meerdere Provimi laboratoria gegenereerd. Wij staan garant voor directe en kundige begeleiding bij de implementatie en verdere ondersteuning in de toekomst.